Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de antwoorden op de meest voorkomende vragen die worden gesteld aan de helpdesk van NTC-online.

Inlogproblemen

Ik krijg bij het inloggen bij Summar.io de foutmelding 'Inloggen mislukt, controleer je wachtwoord en e-mailadres'. Waarom kan ik niet inloggen?

Het kan zijn dat u op het beginscherm probeert in te loggen via de invulvelden E-mail en Wachtwoord. Tenzij anders aangegeven door onze helpdesk kunt u hier niet mee inloggen! Onze leerlingen gebruiken namelijk de Single Sign-On (SSO) functie van Office 365.

Om op het goede inlogscherm te komen gaat u naar ntconline.summar.io en klikt u vervolgens –zonder iets in de invulvelden te typen– op het blauwe Office 365 vlaggetje. Deze verwijst u door naar het goede inlogscherm; namelijk dat van Office 365 waarvoor u, of uw kind, een account heeft gekregen.

Controleer ook of u de meest recente inloggegevens gebruikt. (Elk schooljaar worden er nieuwe inloggegevens verstrekt. De inloggegevens van vorig schooljaar werken dan niet meer.). Een geldig office 365 account bevat altijd het domein ‘@ntconline.nl’.

Wanneer u voor het eerst in gaat loggen vraagt Office 365 ook uw wachtwoord te wijzigen. Daarnaast dient u toestemming te geven voor het gebruiken van uw Office 365 account voor het inloggen bij Summar.io.

Ik heb 2 of meer kinderen die werken in Summar.io op dezelfde laptop. Als mijn tweede kind wil inloggen en op het blauwe vlaggetje klikt, dan logt mijn eerste kind automatisch weer in. Waarom lukt het niet om met het tweede kind in te loggen?
Het niet in kunnen loggen door een leerling kan verschillende oorzaken hebben.
Er zijn verschillende opties mogelijk om dit op te lossen.

1. Ga naar de Office 365 portal en meld het actieve account af via de avatar. Sluit daarna de hele browser af. Start de browser opnieuw en log  in met de andere inloggegevens.

2. De inloggegevens worden onthouden door de browser, waardoor uw kind niet kan inloggen. Hiermee probeert de browser in te loggen met de gegevens die u heeft opgeslagen, zelfs als u uw wachtwoord heeft gewijzigd. U zou de kinderen beide in een andere browser kunnen laten werken. Hierdoor kunt u allebei uw kinderen aangemeld houden op een browser. Een andere optie is om de gegevens die zijn opgeslagen in de browser te verwijderen.

3. Mocht dit allebei niet werken kunt u altijd de incognito versie van de browser gebruiken, deze onthoudt namelijk geen inloggegevens. Als je dan de browser afsluit moet er opnieuw worden ingelogd. De incognito versie is simpel te openen via het menu in de browser of met de toetsen (ctrl+shift+p). uitzonderingen voor Chrome (ctrl+shift+n) en voor Safari (shift+cmd+n).

Ik ben ingelogd met een ander Office 365 account van mezelf. Waarom lukt het niet om in te loggen?
Summar.io kijk specifiek naar het Office 365 account wat voor u is aangemaakt, namelijk dat op het domein ‘@ntconline.nl’. Het is daarom niet mogelijk om in te loggen met een ander Office 365 account. U dient zich af te melden bij Office 365 en zich daarna aan te melden met account dat u van ons gekregen heeft:

Ga naar de Office 365 portal en meld het actieve account af via de avatar. Sluit daarna de hele browser af. Start de browser opnieuw en log  in met de andere inloggegevens.

Waarom heb ik geen mail met een activatielink, inlogcodes of gewijzigd wachtwoord ontvangen?
Deze mails worden vaak vanuit een geautomatiseerd systeem verzonden. Het kan daarom zijn dat de mail die gestuurd is in de spamfilter terecht is gekomen van de provider. Dan komt de mail helemaal niet aan.
Bij sommige mailproviders -met name Gmail, Yahoo en Hotmail, komt de ‘Spam’ mail in een aparte map ‘ongewenste mail’ waar je als gebruiker bij kan. Controleer deze map op dit soort berichten. Als u de betreffende mail niet terug kunt vinden in deze map, neem dan contact op met onze helpdesk.

Problemen met video’s maken/uploaden

De video opnametool werkt niet of is niet zichtbaar, wat kan ik hieraan doen om dit op te lossen?

De video opnametool maakt gebruikt van de Flash plug-in. Het kan zijn dat deze nog niet goed staat ingesteld in uw browser. De werkwijze hiervoor is per browser anders en erg onderhevig aan veranderingen. Wij raden u aan om gebruik te maken van de werkwijzen op deze (externe) pagina:  https://helpx.adobe.com/nl/flash-player.html

Waarom wil onze video-opname wil niet uploaden binnen Summario?

Summario heeft een uploadlimiet van 32MB. In de meeste gevallen is dit niet genoeg voor een video-opname. In de opdrachten waarbij het nodig is om een video te maken staat uitleg hoe u een filmpje kunt maken en deze kunt uploaden naar YouTube als verborgen video. U kunt vervolgens de link van deze video in een document plakken en deze uploaden.

Video’s aanbieden aan docenten via een link in bijv. Drive, Onedrive e.d. werken ook op deze manier.

Uitsluitend na overleg van de docent kan de video worden aangeboden op andere wijze dan hierboven genoemd.

Problemen met Skype

Ik ben niet gebeld op Skype / ik kan geen verbinding maken met de docent, waar ligt dit aan?
Bij Edufax wordt er gebruik gemaakt van Skype voor bedrijven, wij verzoeken u dus om zelf ook Skype voor bedrijven te gebruiken om verbindingsproblemen te voorkomen. Deze Skype is onderdeel van het Office 365 pakket wat u van ons heeft gekregen. Het kan zowel voor PC als Mac gedownload worden.

Het gebruiken van de reguliere Skype, na overleg met de docent, is wel mogelijk, hiervoor moet u echter gebruik maken van een Microsoft account of uw Skype account koppelen aan een Microsoft account.

Voor vragen over het koppelen van een Microsoft account ga naar: Microsoft account koppelen

Gebruik van tablets

Mijn kind zit in groep/klas X. Kan hij/zij werken op een tablet/iPad?

We werken continue aan het verbeteren van onze platformen. Desondanks is het nog niet voor alle groepen mogelijk om te werken op een tablet.

Alle klassen van ons Voortgezet Onderwijs aanbod zijn compatibel voor het werken op een tablet. De groepen uit ons Basisonderwijs zijn niet volledig compatibel. De omgeving en/of opdrachten kunnen mogelijk niet werken zoals de bedoeling is. Ons advies is dan ook om voor de basisonderwijs groepen geen gebruik te maken van een tablet, maar te werken op een laptop of vaste computer.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of mocht het onverhoopt toch niet werken, neem dan gerust contact op met onze helpdesk via

helpdesk@edufax.nl

Onze medewerkers nemen dan binnen 2 werkdagen contact met u op.